Friday, August 12, 2016

...this blog is no longer in use...

This blog is no longer in use...
Maybe it will be used sometime in the future!?


My best bird images and finds will be found on;

www.fjordimages.com/Wildlife

www.facebook.com/fjordimages

www.instagram.com/fjordimages

Thursday, February 11, 2016

Ringand (ring-necked duck) på Vassel i Lindås.

I det fine været i dag lå alt til rette for en runde med fotoapparat  i indre deler av Lindås i dag. Som naturinteressert  har jeg alltid håndkikkerten i bilen. I dag la jeg teleskopet igjen hjemme fordi jeg ikke skulle kikke spesielt etter fugl, men heller få tatt noen fine landskapsbilder. Slik gikk det ikke...

Selv med håndkikkert skjønte jeg fort at det som lå i innosen i vatnet på Vassel var noe annet en de vanlige vintergjeste i området. Kvinand, toppender, bergender og flere andre er det ganske mye av i Eikangerområdet. Anda i osen hadde en helt annen hodefasong. Etter hvert så jeg og at nebbtegningene kunne samsvare med ringand, det samme gjaldt den brunaktige ringen på halsen som har gitt fuglen navnet.

Her følger noen bilder og videoklipp av den sjeldne gjesten.

VIDEO; https://vimeo.com/154990760





Saturday, September 12, 2015

Steppehauk på Fedje 12 september

Ikke ofte jeg har tid til å blobbe, men i dag dukket det opp en godbit av en fugl, en steppehauk. Den er bare observert tre ganger før i Hordaland. Den jaktet aktivt i områdene sør på Fedje. Takk til Eirik Nydal Adolfsen for bekreftelse. Her er bilder av fuglen;









Monday, June 15, 2015

Turteldue på Fonnes

I går morges fant jeg en turteldue på på storfebeitet rett før Purkebolsvatnet. Dette er det første sikre funnet i Austrheim kommune. Turteldue blir funnet noen få ganger (+-5) i Hordaland hvert år.
Fuglen i går forsvant i trærne i nord, men i dag formiddag var den på plass igjen på nøyaktig samme sted som i går.

Her er et par bilder fra i dag.


Saturday, June 13, 2015

Veldig stillhet - nattsangere

I natt var jeg ute en tur i Meland for å lytte etter nattsangere. Tidligere år her det nesten alltid dukket opp noen godbiter i kommunen, men i natt var stillheten total. Ikke engang sivsangere var å høre på de faste lokalitetene!

Når det gjelder nattsangere i Austrheim er tilstanden lignende. Her er det riktignok sivsangere å høre, men ikke noe annet. På Radøy er det ett par hakk bedre. Her er det funnet 3-5 åkerikser i år. De tre første alt 20 mai! To åkerrikser var seinest på plass syngende, i forgårs. Da fant jeg også, overraskende nok, en syngende vannrikse. Syngende fugler i hekketiden er sjelden i Hordaland. På radøy er det stort sett sivsangere på de faste plassene, men de er færre i år enn tidligere.

Ikke en grasshoppesanger i NH i år, men plutselig dukker det opp en sjeldenhet, slik som på Voksa på Sunnmøre i natt...



Monday, June 1, 2015

Tur til Fedje 29 mai 2015

På fredag tok jeg en tur til Fedje for å se litt på fuglelivet og for å fotografere litt. De store sjeldenhetene uteble som vanlig, men noen brukbare bilder blei det. De beste fuglene var nok en syngende møller i Langedalen og et par overflygende tyvjo ved Fjellheim. Møller er en sparsom hekkefugl i Hordaland og tyvjo er enda mer sjelden som hekkefugl. Trolig hekker et par på Fedje.


Hellisøy fyr

Makrellterne på Langøy, Austrheim

Makrellterne

Måltrost på Langøy

Grågås på Langøy

Strandsnipe på Fedje

Gråfluesnapper

Tyvjo

Heilo

Fjellheim

Kråke

Møller

Saturday, March 28, 2015

Gran Canaria - hærfugl, rødhøne og rustand

Alle disse artene fant jeg på golfbanen nær hotellet på de to morgenturene jeg tok.


Rustand
Rustand  (ruddy shelduck) er funnet en rekke ganger i Norge, men de fleste funnene er rømte tam/parkfugler. Fugler lenger sør i Europa er mer trolig villfugler. Hva som er tilfellet på Kanariøyene vet ikke jeg, men fuglene var ganske sky og derfor fikk jeg bare noen middelmådige fluktbilder. Det er en stor and, nesten som en liten gås.

Rustand; http://en.wikipedia.org/wiki/Ruddy_shelduck





Rødhøne

Rødhøna (red-legged partridge) finnes i vidt utbredt Spania, Portugal, Frankrike og nordvest Italia. Den er innført til Storbritania som jaktvilt. Den er på størrelse med jerpe. På noen av Kanariøyene finnes det en svært lik art, Berberhøne. Denne finnes ikke på Gran Canaria. Norske funn dreier seg om rømte tamfugler. Spiser i hovedsak frø.


Rødhøne; http://en.wikipedia.org/wiki/Red-legged_partridge




Hærfugl
Hærfugl (hoopoe) er en sjelden, men årlig gjest i Norge. Det er gjort omtrent 15 funn i Hordaland. Navnet kommer av at man tidligere trodde at fuglen varslet krig og ufred.
Hekker i store deler av Europa og Nord-Afrika, men ikke Skandinavia eller på de britiske øyene. Spiser insekter den finner på eller i bakken.

Hærfugl; http://no.wikipedia.org/wiki/H%C3%A6rfugl